Boedapest is een geweldige stad voor liefhebbers van bezienswaardigheden. Je hoeft dan niet alleen te denken aan musea. Het is namelijk ook een prachtige ervaring om eens een bezoekje te brengen aan de Grote Markthal (Központi Vásárcsarnok of Nagycsarnok) in Boedapest. Het imposante gebouw was lang geleden een station, maar is nu de plek waar je de beste groente, fruit, vlees en vis kan vinden. Geloof het of niet, maar CNN riep de Grote Markthal uit tot de ‘mooiste markt ter wereld’. Als dat geen goede reden is om eens een kijkje te gaan nemen, dan weten wij het ook niet meer.

De producten die verkrijgbaar zijn in de Grote Markthal Boedapest zijn van een hoog niveau. Je kan de beste vis aanschaffen of leuke traditionele Hongaarse producten scoren. Het is dan ook de perfecte plek om een uniek cadeautje te vinden door het thuisfront.

200 verschillende winkeltjes

De Centrale Markthal in Boedapest beschikt over meer dan 200 verschillende winkeltjes en kraampjes. Dagelijks bezoeken tienduizenden mensen de markt, zowel de lokale inwoners als de toeristen. Alle producten zijn vers, waardoor je uitsluitend de beste kwaliteit kan verwachten. Het is ook mogelijk om een mooi bosje bloemen te kopen. Wij raden je aan om de markt in het weekend te bezoeken. Het is dan druk, maar ook erg gezellig.

Hongaarse specialiteiten proeven en kopen

De Hongaarse specialiteiten zijn verkrijgbaar in de Grote Centrale Markthal. Het is de ideale plek om cadeautjes te scoren voor jong en oud. De prijzen op de markt liggen ook lager dan in het centrum van de stad. Koop een heerlijk Hongaarse wijntje, verse salami of een potje kaviaar. De bekendste wijn van Boedapest is de Tokaji Aszú en natuurlijk kan je die ook aanschaffen in de Grote Markthal. Daarnaast kan je een hapje eten op de eerste etage van de markt. Er staan allerlei gezellige restaurantjes op de bezoekers te wachten.

Openingstijden

De Grote Markthal is op maandag geopend van 06:00 uur tot 17:00 uur. De markt is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 06:00 uur tot 18:00 uur. Op zaterdag sluit de markt al om 15:00 uur en op zondag is de markt helaas gesloten. Wij raden je aan om rond lunchtijd een bezoek te brengen, zodat je ook gelijk wat lekkers kan eten in één van de restaurants.

Handige tips

Wij hebben nog een paar tips voor jullie op een rijtje gezet. Als je de Markthal gaat bezoeken dan zijn de tips ontzettend handig. Allereerst raden wij je aan om de achteringang van de markt te gebruiken, zodat je aan de drukte kan ontsnappen. Daarnaast is het slim om geen souvenirs te kopen, want die zijn hier juist duurder dan in de binnenstad. Het is ook verstandig om in de ochtenduren of laat in de middag te komen als je graag in alle rust over de markt wilt lopen.

Bereikbaarheid Openbaar vervoer

Je kan eenvoudig met het openbaar vervoer naar de Grote Markthal reizen. De tramlijnen 47 en 49 stoppen bijna voor de deur. Je kan ook gebruik maken van metrolijnen M3 en M4 of de buslijnen 9, 15 en 115. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om met de taxi naar de markt te gaan, maar dat is wel stukken duurder.