Een weekend Boedapest plannen is niet zo heel moeilijk. Meerdere maatschappijen vliegen dagelijks naar de Hongaarse hoofdstad. Wel moeten we opmerken dat een verblijf van twee dagen het absolute minimum is. Met een stedentrip van 3 à 4 dagen doe je de stad meer eer aan. Tijdens twee dagen is het mogelijk om een hoop te bezoeken, maar toch zal men keuzes moeten maken en zaken links laten liggen. Enkele tips om de tijd toch zo optimaal mogelijk te benutten:

  • Opteer voor goede vluchten naar Budapest. Aankomen om 14u en de dag nadien vertrekken om 16u is compleet anders dan aankomen om 09u en de dag nadien vertrekken om 23u. Telkenmale is er sprake van een weekend. In het beste geval spreken we over twee volledige dagen ter plekke.
  • De tijd is beperkt en er valt een hoop te bezoeken. Een hotel met een goede ligging – bij voorbaat in het centrum – is geen overbodige luxe. Zo is het hotel altijd vlot bereikbaar en kan men er gedurende de dag snel zaken halen of afzetten. ’s Avonds hoef je je dan geen zorgen te maken omtrent avondritten met het openbaar vervoer. Dit zijn de beste 10 hotels in Boedapest die wij aanraden om te overnachten

Weekend Boedapest plannen

De bezienswaardigheden van Boedapest genieten zo goed als allemaal van een centrale ligging. Via een fikse wandeling in beide delen van de stad (Boeda & Pest, gescheiden door de rivier de Donau) kan men reeds de architecturale pracht opmerken. Uiteraard hangt veel af van het doel van het bezoek. Een meidengroepje zal zijn aandacht vestigen op shoppen en culturele bezoekers wensen de geschiedenis van de stad te beleven.
parlement in Budapest

Op voorhand de hoogtepunten van Boedapest eens doornemen en aan de hand van eigen interesses is het dan mogelijk om een toplijst samen te stellen. De tijd is beperkt en bepaalde zaken genieten prioriteit. Een middag shoppen, een voormiddag in één van de vele thermen doorbrengen, fikse stadswandelingen maken, genieten van de Hongaarse keuken, het nachtleven verkennen en dergelijke … er valt gewoon een hoop te bleven. Of we nu spreken omtrent een weekend Boedapest of over een citytrip van 5 dagen – telkenmale doet men er goed aan om de tijd zo efficiënt mogelijk te benutten. Lees de praktische tips op deze site eens door en voor je het weet wandel je zelf rond in de Hongaarse stad.

Hier kan je lekker eten en drinken tijdens je weekend