In Boedapest kan je vrij goedkoop overnachten en het ook het openbaar vervoer is erg betaalbaar. Datzelfde geldt ook voor dineren. Boedapest zit vol met leuke restaurants in alle prijscategorieën. Je kan dineren in een sterrenrestaurant, hippe restaurants en cafés. Het aanbod is heel ruim. Vergeet ook zeker niet om de lokale specialiteiten uit te proberen. Je kan op Tripadvisor eenvoudig de beste restaurants terugvinden of een restaurant bezoeken uit onze lijst:

Barack & Szilva

Het restaurant Barack & Szilva valt in het luxere segment en heeft veel te bieden. Wie van chique houdt is hier aan het juiste adres. Geniet van de beste Hongaarse wijn, prachtige en vooral lekkere gerechten en live muziek. De luxe inrichting en de wat chiquere gerechten zijn een belevenis op zichzelf. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht is 17,50 euro. Het is dus niet gek veel duurder dan de meeste andere restaurants in Boedapest.

Pesti Disznó

Het restaurant Pesti Disznó is een aanrader voor de echte vleesliefhebbers. Het restaurant is gespecialiseerd in varkensvleesgerechten. Pesti Disznó maakt uitsluitend gebruik van varkens die in vrijheid leven, wat de kwaliteit van het vlees ten goede zou moeten komen. Overigens staan er ook andere soorten gerechten op de menukaart, dus je kan ook als vegetariër prima dineren in het restaurant Pesti Disznó. De hoofdgerechten starten bij een bedrag van 8,50 euro en het duurste hoofdgerecht kost 20 euro.

M Restaurant

Het M Restaurant is gevestigd in de beroemde Joodse wijk van Boedapest. Het leuke is dat veel lokale inwoners hier ook regelmatig komen dineren en dat heeft zo zijn redenen. Het M Restaurant beschikt over een unieke inrichting, het is eigenlijk allemaal een beetje ouderwets. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer. De prijs van een hoofdgerecht ligt rond de 7 euro, dus dat is natuurlijk geen geld. Het M Restaurant is voornamelijk wat later op de avond heel druk. Je kan altijd even van te voren reserveren, zodat je zeker bent van een tafeltje.

Kőleves Vendéglő

Het restaurant Kőleves Vendéglő is te vinden in de gezellige Joodse wijk van Boedapest. Het is qua inrichting geen hotspot, maar het eten is van een erg hoog niveau. De sfeer is goed en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk. Het is ook zeker geen duur restaurant, want een hoofdgerecht kost rond de 10/12 euro. De voorgerechten en de nagerechten kosten ongeveer 5 euro. Natuurlijk zal de prijs verschillen per gerecht. Je kan in het Kőleves Vendéglő restaurant sowieso voor een goede prijs genieten van een geweldige maaltijd.

Most Bisztro

Het gezellige restaurantje Most Bisztro is niet geschikt voor de rustzoekers. Het is een wat hipper restaurant en de muziek staat over het algemeen behoorlijk hard. Desondanks kan je wel genieten van een unieke en kleurrijke inrichting. Het voelt soms een beetje als een woonkamer aan, waardoor het restaurant een huiselijke sfeer krijgt. De menukaart is ook bijzonder, want je hoeft hier geen lokale gerechten te verwachten. Het is een wereldkeuken, je kan dus allerlei soorten gerechten bestellen. Indiaans of Italiaans, het is mogelijk in het Most Bisztro restaurant in Boedapest. Een hoofdgerecht kost rond de 10 euro en je kan ook buiten dineren.

Lees ook: