In Boedapest kan je overheerlijke lokale specialiteiten proberen, maar een ijsje brengt het vakantiegevoel pas echt naar boven. In de Hongaarse stad kom je slechts een handjevol ijssalons tegen. Gelukkig zijn de ijswinkels wel van een hoge kwaliteit.

Wij hebben hieronder de beste ijssalons in Boedapest voor jullie genoteerd:

Gelarto Rosa (Szent István tér 3)

Als je in de buurt bent van de prachtige St. Stefanusbasiliek dan moet je beslist een ijsje gaan eten bij Gelarto Rosa. De ijssalon is één van de hotspots van Boedapest. Je kan hier namelijk allerlei unieke smaken uitproberen, die je hoogstwaarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Vooral het lavendelijsje met witte chocoladestukjes is een aanrader. Je kan zelfs een ijsje nuttigen gemaakt van rozenblaadjes. De ijsjes zien er ook nog eens prachtig uit. Naast de geweldige locatie kan je hier dus ook wonderbaarlijk lekker ijs eten.

Mamo Gelato (Raday utca 24)

Mamo Gelato is een Italiaanse ijssalon en het zal je ook niet verbazen dat al het ijs uit de handen van echte Italianen komt. De ijssalon is gevestigd in het centrum van Boedapest en tot laat in de avond geopend. Je kan direct na het diner een ijsje halen of gewoon in de middaguren terwijl je aan het shoppen bent. De lokale inwoners van de stad zijn er van overtuigd, het is de beste ijssalon van Boedapest. Diverse klassieke en nieuwe smaken kan je hier nuttigen. Er worden ook regelmatig bijzonder smaken verkocht. Een van de grootste pluspunten is dat Mamo Gelato uitsluitend gebruik maakt van de beste melk en crème.

Daubner Cukrászda (Szépvolgyi út 50)

De ijssalon Daubner Cukrászda verkoopt ijs van de hoogste kwaliteit. Het is niet alleen een ijswinkel, want het is ook een bakkerij. Je kan hier naast ijs ook nog allerlei andere leuke hapjes kopen, zoals appelstrudel, taart en cake. Wat Daubner Cukrászda uniek maakt is dat ook ijs verkoopt dat laag is in calorieën. Daubner Cukrászda was lange tijd gevestigd in het stadscentrum, maar tegenwoordig is de winkel buiten de stad te vinden. Je moet er even voor reizen, maar je krijgt er wel overheerlijk ijs voor terug.

Nog steeds trek na een ijsje? Lees in dit bericht waar je lekker kan eten in Boedapest.