Steeds vaker kiezen vakantiegangers voor een wat minder voor de hand liggende bestemming. De Hongaarse hoofdstad Boedapest is één van de populairste citytrtripbestemmingen in Europa geworden. De moderne stad beschikt over tal van indrukwekkende bezienswaardigheden en musea. Een bijkomend voordeel is dat Boedapest betaalbaar is. Je kan er voor weinig geld dan ook heerlijk uit eten.

Wij hebben enkele hotspots van trendy eetgelegenheden in Boedapest voor je op een rijtje gezet:

Vicky Barcelona

Het restaurantje Vicky Barcelona zit op een leuke locatie. Het restaurant is namelijk een beetje verstopt in een zijstraatje en daardoor ook wat minder toeristisch. Zoals je al kan raden gaat het om de Spaanse keuken. Je kan hier heerlijk genieten van allerlei tapas en de beste Spaanse wijn. In de late uurtjes kan hier ook nog terecht voor een drankje en een dansje. Vicky Barcelona staat ook bekend om zijn live optredens, wat echt een leuke ervaring is. Overigens kan je ook een cocktail bestellen, wat dat is een specialiteit van het restaurant. Vicky Barcelona staat hoog aangeschreven op Tripadvisor en dat heeft natuurlijk een reden.

Hummus Bar

De Hummus Bar is een onwijs leuke keten die je vrijwel overal in de stad tegenkomt. Het is een zeer betaalbare optie. Je kan al een hele hummus schotel bestellen voor 19,90 euro. De pitabroodjes gevuld met falafel kosten nog geen tien euro. Je kan ook salades, speciale soepen en andere gerechten bestellen. Er heerst altijd een gezellige sfeer bij de Hummus Bar en dat is ook belangrijk. Vergeet trouwens niet om de huisgemaakte limonade te bestellen, want die je moet je echt een keer geprobeerd hebben.

Most Bisztró

Most Bisztró is een echte aanrader voor alle vakantiegangers in Boedapest. Het is een hip restaurant dat ook zeker goed in de smaak valt bij de lokale inwoners. De locatie is prachtig en het menu ziet er bijzonder aantrekkelijk uit. Je kan er lokale gerechten nuttigen, maar ook internationale gerechten. Je moet dan denken aan de Aziatische, Amerikaanse en de Italiaanse keuken. Het fijne is dat je hier ook prima met grote groepen terecht kan, aangezien er voor iedereen wel iets lekkers op de menukaart staat.

Café Csiga

Het Café Csiga is een unieke hotspot in het centrum van Boedapest. Het kunstrijke interieur komt een beetje chaotisch over, maar de sfeer is geweldig. Je kan bestellen van het standaard menu of het speciale wekelijkse menu. Wij raden je aan om de enorme hamburger te bestellen met patatjes, die is echt uitzonderlijk goed. De limonade is huisgemaakt en ook zeker aan te raden. Het is overigens ook een geschikt restaurant voor vegetariërs.

Nog trek in een ijsje? Lees hier waar de beste ijssalons in Boedapest zijn.