Hotelervaring

Bij het boeken van een citytrip naar een bepaalde stad is de belangrijkste taak het uitzoeken van een goed hotel. Iedereen heeft zo zijn eisen. Het is bijvoorbeeld interessant dat het hotel in het centrum ligt, niet ver van de vele bezienswaardigheden. Veelal uit zich dit ook in de prijs (hotels met een goede ligging kosten doorgaans iets meer). Een alternatief is dan: iets verder van het stadscentrum vertoeven en vlakbij het hotel een metrolijn richting het stadscentrum gebruiken. In onderstaand artikel bespreken we uitvoerig het Bo18 Hotel Superior. Gedurende onze zoektocht lazen we vele positieve reacties en vervolgens hebben we het hotel zelf geboekt gedurende onze citytrip in Boedapest. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zeer treffelijk hotel en de ideale uitvalsbasis om de vele bezienswaardigheden te ontdekken.
B18 Hotel Boedapest

Meer informatie & prijzen? Bekijk hier op Booking.com →

Ligging van het hotel

Het hotel ligt op zo’n 3 kilometer van het stadscentrum. Het belangrijkste gegeven is het metrostation Corvin-Negyed op zo’n kleine 500 meter. Om de 3-4 minuten is het mogelijk om een tram te nemen richting het centrum. Een paar minuten later stap je af en sta je in het bruisende centrum. Een ticket voor een enkele rit kost 1,10 euro. Het is ook mogelijk om tickets per 10 aan te kopen en dan kost een enkele rit amper 1 euro. Voor veelgebruikers kan het nog goedkoper: met de zogenaamde Budapest Card kun je gedurende een bepaalde periode gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en bovendien krijg je op  tal van attracties korting (of gratis toegang). Ook is het mogelijk om dagkaarten of weekendkaarten te kopen voor het openbaar vervoer. Indien er frequent gebruik zal worden gemaakt van het openbaar vervoer, dan kan dit een oplossing zijn. Later meer over het openbaar vervoer, we onthouden vooral de het hotel vlakbij een metrohalte ligt dewelke je goedkoop en efficiënt laat verplaatsen doorheen de stad.

Verder ligt er ook een winkelcentrum vlakbij. Op de benedenverdieping vind je er een supermarkt alwaar je de nodige inkopen kunt doen. Voor de rest – en misschien interessant voor de vrouwen onder ons – is er genoeg shopplezier om enkel uren te vullen (maar geloof ons, kuieren door de prachtige stad is aangenamer). Iets verder (ongeveer een kilometer stappen) kan men de centrale markt vinden. Een enorme overdekte markthal alwaar toeristen en lokale personen boodschappen doen. Aldaar kun je ook naar hartenlust kijken voor souvenirs.

Ontbijt

De rol van het ontbijt mag men zeker niet onderschatten gedurende een stedentrip. Het is namelijk tijd om de reserves aan te vullen om vervolgens wederom te gaan ontdekken. Verse eieren, verschillende soorten brood, fruit, gebakjes en onder andere yoghurt zullen helpen bij het stillen van de honger. Voor de romantici onder ons is het ook mogelijk om een glaasje champagne te schenken. Dit is overigens gratis. Als dat geen luxe is … Prijs kwaliteit zat het zeker allemaal goed.

Service

Het hotel ligt in een iets verouderde buurt. Dit valt niet te zien aan het hotel. De gevel ziet er modern uit en binnen is het hotel recentelijk volledig opgeknapt. Alles ziet er best modern uit. Het is ook de strategie van het hotel om modern te ogen. Gratis gebruik maken van een laptop of een Ipad in de inkomhal , supersnel wifi op alle kamers en de moderne inrichting zijn hier voorbeelden van. Ook spelen op een Playstation behoort tot de mogelijkheden. In de benedenverdieping kun je werken aan het lichaam door gebruik te maken van de fitnesstoestellen. Na een dag vol wandelen kan het ook leuk zijn om eens een bezoekje te brengen aan een sauna of jacuzzi, ook dit is mogelijk.

Het personeel in het hotel is overigens zeer vriendelijk en altijd bereid om te helpen bij problemen. Onderstaande foto is een voorbeeldkamer. Iets aan de kleine kant, maar gedurende een stedentrip dient een kamer veelal enkel om uit te rusten. Gedurende de dag is het de bedoeling om er op uit te trekken.
kamer b18 hotel boedapest

Kamer reserveren? Bekijk beschikbaarheid op Booking.com →

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een treffelijk hotel in Boedapest, dan valt meteen op dat er eigenlijk een overaanbod is. Er zijn enorm veel overnachtingsmogelijkheden en ook aan sites om een hotel te boeken is er geen gebrek. Deze sites zijn een eerste richtlijn. Op internationale sites kun je hotels selecteren op prijs, comfort of punten. Doe dit even en voor je het weet is er een selectie gemaakt. Vergeet zeker niet het Bo18 Hotel eens te inspecteren. We kunnen niet vergelijken met andere hotels, maar naar onze mening is het wel mogelijk om te stellen dat dit een zeer degelijk hotel is. Op internet krijgt het hotel op de vergelijkingssites een zeer goede score (9+/10). Indien je toch van plan bent om de stad te ontdekken, dan kan het zeker en vast geen kwaad om het hotel eens op te zoeken op internet. Nadien is het uiteraard aan jezelf om een keuze te maken en om verschillende zaken af te wegen:

  • Prijs – hoeveel wens je te betalen per nacht per persoon? De prijs zal grotendeels afhangen van de aangeboden services en uiteraard ook van de ligging. Hotels pal in het centrum zullen iets duurder zijn. Goedkoop logeren kan door een kamer te delen in een jeugdherberg. Ook op de particuliere markt een kamertje regelen bij aankomst kan relatief goedkoop.
  • Ligging – het is interessant indien het hotel een gunstige ligging heeft tegenover de vele bezienswaardigheden. In Boedapest liggen deze voornamelijk in het stadscentrum. Ook een metrohalte aan de deur is een groot pluspunt. Bij het Bo18 Hotel ligt er een metrolijn op een paar honderd meter wandelen en bijgevolg is de stad ontdekken kinderspel.
  • Service – wat heeft het hotel allemaal te bieden? Hoe meer sterren, des te duurder het verblijf zal zijn. Een jacuzzi, sauna en andere luxe is misschien wel leuk, maar het blijft de vraag of er gebruik zal worden gemaakt van de toestellen. Het is immers de bedoeling om de stad te verkennen en tijd is een kostbaar iets.

Na een kleine zoektocht is het hotel geboekt – al dan niet het Bo18 Hotel Superior – en dan is het hoogtijd om wat meer informatie door te nemen omtrent de stad. Neem de informatie eens door, tel af naar de vertrekdatum en geniet vervolgens van de hoofdstad van Hongarije.

*Dit verslag werd getypt in 2015 en kan dus wat gedateerd zijn. Het kan bijvoorbeeld dat het hotel tegenwoordig andere uitbaters kent en dat de service minder is – of dat de service nog beter is geworden en dat het hotel 4 sterren heeft in plaats van de huidige 3. Met andere woorden: altijd eens recente verslagen doornemen en kijken of het nog steeds positieve reacties krijgt.

Overnachting boeken? Direct boeken op Booking.com →

Bekijk ook: deze 10 beste hotels in Boedapest en het complete overzicht van hotels in Boedapest