Vliegtickets regelen richting Boedapest

Een citytrip hoeft helemaal niet duur te zijn. De grootste kosten zijn wellicht het vliegticket heen en terug en het hotel. Op deze pagina bespreken we hoe het mogelijk is om zo goedkoop mogelijk af te zakken naar de hoofdstad van Hongarije per vliegtuig. De prijzen bij verschillende aanbieders voor exact hetzelfde (een vlucht naar de Hongaarse hoofdstad) kunnen immers aardig wat verschillen. Enkele tips om de kostprijs te drukken:Vliegtickets Boedapest

Vroeg boeken?

De beste koopjes doe je ruim op voorhand. De vliegtijd van Brussel tot Boedapest bedraagt ongeveer 90 minuten en zitjes met extra beenruimte/maaltijd aan boord en dergelijke zijn dus helemaal niet nodig. Lagekostenluchtvaartmaatschappijen kunnen veelal helpen bij het aanbieden van voordeligere tickets. Bij het ruim op voorhand boeken zijn er nog een hoop tickets beschikbaar en over het algemeen zijn deze dan goedkoper dan de zogenaamde last minute tickets. Ook de tijd speelt een rol: een ticket in het hoogseizoen is meer gegeerd dan een ticket buiten het seizoen.  

Uiteraard betekent het vroeg boeken van tickets dat men niet kan inspelen op de weersomstandigheden. Ook tijdens de beste reistijd kan bewolking en regen voorkomen en sommige personen wachten liever af en boeken liever hun tickets indien ze ongeveer weten wat voor weer het wordt op het moment dat ze wensen af te zakken richting de stad. In dit geval is het mogelijk dat de prijzen van de tickets aanzienlijk stijgen naarmate de tijd vordert.

vliegtickets

Verder is het een kwestie van zoeken en vergelijken. Op bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe de prijzen kunnen evolueren op slechts enkele dagen tijd. Op 10 mei kost een heenvlucht amper 21,99 euro, een dag later is dat al 27,99 euro en 13 mei mag men al bijna 80 euro aftikken voor een enkel ticket. Bij het zoeken van een ticket retour wordt hetzelfde principe gehanteerd. Enkele dagen vroeger of later boeken kan dus een ferme besparing betekenen.

Vlieguren

Bij een citytrip is het belangrijk om de tijd zo nuttig mogelijk te besteden. Een vlucht om 17.00 van Brussel naar Boedapest betekent in realiteit dat men die dag eigenlijk niets meer kan bezichtigen in de stad. Men komt aan omstreeks 18.30, men moet van de luchthaven naar het hotel pendelen en men moet zich nog settelen in het hotel. Beter is dan om een vroege vlucht te boeken heen en logischerwijs een late vlucht terug. Op deze manier benut men de tijd zo optimaal mogelijk. Overdrijven hoeft ook niet. De eerste dag oververmoeid de stad verkennen is ook niet optimaal. Bij het boeken van een vliegticket mag men zich dus niet blindstaren op de prijs. Indien de ene aanbieder enkele euro’s duurder is, maar wel vliegtickets kan aanbieden op een schappelijk uur, dan is dit misschien wel de beste optie.

Conclusie

Boedapest is een toeristische trekpleister. Meerdere maatschappijen vliegen dagelijks naar Boedapest en ook de lagekostenmaatschappijen moeien zich in het verhaal. Dit alles drukt de prijs aanzienlijk. Goedkope vliegtickets regelen richting de Hongaarse hoofdstad is tegenwoordig geen moeilijke opdracht meer. Mits wat zoekwerk is het perfect mogelijk om voor 40 euro heen en terug te vliegen. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om te genieten van een uiterst voordelige promotie en dan wordt het nog goedkoper. We kunnen dus enkel en alleen stellen dat het boeken van vliegtickets geen fortuin hoeft te kosten. Een reden te meer om een citytrip Boedapest te boeken!