Boedapest bezoeken: vlucht en hotel

Op deze site bespraken we reeds dat het interessant is om via een een low-cost vliegmaatschappij een vliegticket te boeken richting Boedapest. Vervolgens boek je via een site een hotel in (of in de buurt van) het centrum. In laatste instantie regen je dan alle praktische zaken. Denken we maar aan het regelen van transfer, kijken wat de goedkoopste manier is om te pendelen naar de luchthaven, .. Uiteraard kan het ook anders. Dankzij een formule vlucht + hotel hoeft er minder voorbereidend werk aan te pas te komen. We kijken of dit interessant is.

Booking.com

Het grootste nadeel van het boeken van een complete citytrip is het gebrek aan vrijheid. Veelal maken de aanbieders gebruik van bepaalde vliegmaatschappijen en dan is het niet mogelijk om te opteren voor andere (betere) vlieguren. Daar er vaak geen gebruik wordt gemaakt van low cost maatschappijen, kan men opmerken dat de vliegtickets vaak een stuk duurder zijn. Over het algemeen komt men met het pakket ‘vlucht + hotel naar Boedapest’ duurder uit. Aan de andere kant moet men wel opwerken dat er minder tijd kruipt in het organiseren van dergelijke stedentrip.

We kunnen enkel en alleen concluderen dat het niet interessant is om een bezoek aan Boedapest met dergelijke formule te boeken. We raden je aan om eens te kijken hoeveel het kost om vliegtickets te boeken met een goedkopere maatschappij. Ook de prijzen opzoeken van een hotel in het centrum. Veelal is het mogelijk om tussen de 50 en 100 euro heen en terug te vliegen (per persoon). Een goed hotel met ontbijt heb je reeds voor 50 à 60 euro per per persoon, per nacht. Een simpel rekensommetje leert ons dat het mogelijk is om voor 250 euro heen en terug te vliegen + 3 nachten te blijven. En dit met goede vlieguren (grote keuze bij bepaalde maatschappijen).

Bij aanbieders met vlucht en hotel inbegrepen ligt dit vaak hoger. Vaak, niet altijd. Het kan geen kwaad om rap even een vergelijkend onderzoek te doen. Bij het boeken van een stedentrip altijd rekening houden met de vluchturen, in het bijzonder bij een stedentrip. ’s Avonds vertrekken en in de morgen terug richting België vliegen is eigenlijk een verlies van twee dagen.

Tip: neem onze gids eens door: goedkope vliegtickets naar Boedapest boeken. Zo haal je alles uit je stedenbezoek.