Boedapest is een moderne stad waar je eenvoudig van A naar B kan komen. De Hongaarse hoofdstad beschikt over een geweldig tramnetwerk met maar liefst 24 verschillende tramlijnen. De gele trams zijn iconisch en drukken dan ook zo zijn stempel op de stad. De langste tram van Boedapest is maar liefst 56 meter lang. Geen enkele andere tram in Europa is langer. Als je een tramticket koopt dan kan je deze op dezelfde dag ook gebruiken in de bus en de metro. Een los kaartje voor een tramrit kost 99 eurocent. Het is slimmer om een dagkaart te kopen voor 4,65 euro. Het is ook mogelijk om een kaart voor 72 uur te kopen en die kost net wat meer dan 11 euro per persoon.

Tram 2 in Boedapest

De tram 2 is de meeste gebruikte lijn van Boedapest. Het is niet alleen één van de mooiste tramroutes ter wereld, het is ook een handige lijn voor de toeristen. Je kan tijdens je rit genieten van een geweldig uitzicht over de Donau. De tram stopt ook bij het wereldberoemde Hongaarse Parlement, wat een indrukwekkend gebouw is. Je kan ook uitstappen en een wandeling maken over de kettingbrug. Het is ook leuk om zelf een ketting achter te laten. Wij raden je ook aan om een kijkje te nemen bij de Centrale Markthal. De tram vertrekt om de vijf minuten en soms zelfs vaker. Let op, op de zondag kan het zijn dat je wat langer moet wachten.

Tram 4 en 6 in Boedapest

Twee andere populaire tramlijnen in Boedapest zijn de 4 en de 6. De tramlijnen zijn ideaal voor de vakantiegangers die het centrum van de Hongaarse hoofdstad willen ontdekken. De lijnen lopen direct door het stadscentrum en voor een deel ook langs de Donau. De trams hebben misschien wel verschillende getallen, ze rijden precies dezelfde route. Je kan ook met deze trams reizen als je in een rolstoel zit en dat is natuurlijk wel een voordeel. De trams stoppen onder andere op het Jászai Mari plein, Blaha Lujza plein en Oktogon. De trams 4 en 6 rijden om de vijf minuten. Tram 6 rijdt ook in de nachtelijke uurtjes gewoon door.

Tram 19 en 41 in Boedapest

Het is ook mogelijk om een ritje te maken in tram 19 en 41. De tramlijnen rijden zeer regelmatig. De bekende haltes waar de tramlijnen 19 en 41 stoppen zijn het Gellért Plein en het Adam Clark plein. De trams brengen de reizigers ook naar de Buda-zijde van Boedapest.

Budapest Travel Card

Je kan goedkoop reizen in het openbaar vervoer van Boedapest. Je kan losse kaartjes kopen of een Budapest Travel Card aanschaffen. De reiskaart kan je kopen voor één dag, drie dagen of zelfs een volledige week. Een dagkaart kost 1650 HUF, een drie dagenkaart kost 4150 HUF en een weekkaart 4950 HUF. Het is een stuk goedkoper dan losse tickets. De Budapest Travel Card geeft je de mogelijkheid om onbeperkt te reizen met de bus, tram of de metro.