Wil je Boedapest ontdekken? Dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Deze sfeervolle stad heeft prachtige bouwwerken, waarvan er veel op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Het team van Lastminute-Citytrip.be heeft een top 3 van de belangrijkste bezienswaardigheden voor je samengesteld.

 

Burcht van Boedapest

Boedapest bestaat eigenlijk nog maar sinds 1800. Hiervoor scheidde de rivier de Donau, de stad ‘Boeda’ met de stad aan de andere kant van de rivier, ‘Pest’. Sinds de achttiende eeuw zijn de twee steden samengetrokken tot een stad. De burcht van Boeda, Budavári, ligt in het heuvelachtige gebied van Boedapest. De burcht is hét symbool van de stad en het is een absolute aanrader om hier een bezoekje aan te brengen. In de burcht kun je het oude kasteelcomplex Budavári Palota bewonderen. Verder vind je hier ook de Hongaarse Nationale Galerie, het Nationale Széchenyi-bibliotheek en het historisch museum van Boedapest. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de burchtwijk, met het Sándorpaleis, het Paradeplein, het burchttheater, het militair museum en de Matthiaskerk.

De Grote Boulevard Andrássy út

De Grote Boulevard, ofwel de Andrássy út, verbindt het Elisabethplein en het Heldenplein met elkaar. De boulevard heeft een lengte van 3,5 kilometer. Aan de boulevard staan het Hongaarse operagebouw en het Drechsler paleis. Aan het einde van de boulevard ligt het Heldenplein. Het is zeker de moeite waard om dit plein eens te bewonderen. Hier staat het Millennium-monument, dat er is geplaatst ter ere van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Op het moment zijn de nationale symbolen ‘de aartsengel Gabriël en de Stefanskroon’ geplaatst. Net voorbij het monument staan twee zuilengalerijen met standbeelden van beroemde Hongaren uit de geschiedenis. Achter het plein ligt het stadspark ‘Városliget’, waar je heerlijk kunt relaxen.

Het Parlementsgebouw aan de Douna

Het Hongaarse Parlementsgebouw is één van de symbolen van Boedapest. Het is een van de meest indrukwekkendste bouwwerken ter wereld. Het gebouw is in gotische stijl gebouwd en is erg groot. Het Parlement wordt zeer goed bewaakt en je kunt er alleen komen als je een rondleiding boekt. Tijdens een rondleiding kun je onder meer de prachtige versierde trap en koepel te bewonderen.

Bekijk ook: Het overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest

BONUS : Populaire activiteiten in Boedapest