De Hongaarse hoofdstad Boedapest is één van de populairste stedentrip bestemmingen van Europa. Dit komt grotendeels door vele bezienswaardigheden en activiteiten die een bezoeker kan ondernemen. Boedapest heeft ontzettend veel te bieden en er is onwijs veel te zien. De stad zelf kan je tijdens een stedentrip ontdekken, maar het is ook leuk om eens buiten de stad een kijkje te nemen.

Er zijn diverse geweldige dagtrips die worden aangeboden. Bekijk hieronder enkele suggesties:

Wijntour Boedapest

Hongarije is een bijzonder land. De grote stad Boedapest heeft veel te bieden, maar dat geldt ook voor het platteland net buiten de hoofdstad. Je kan namelijk een wijntour boeken en Hongarije op een totaal andere manier leren kennen. De lokale wijnen zijn van een hoge kwaliteit en jij kan met eigen ogen bekijken hoe deze worden gemaakt. De wijntour duurt slechts een halve dag en je bezoekt verschillende wijnhuizen in de regio. Je mag natuurlijk ook allerlei wijnen uitproberen en een flesje mee naar huis nemen. Daarnaast is het ook een leerzame tour en kom je van alles te weten over wijn.

Paleis Sisi

Koningin Elisabeth trouwde al op haar 17e levensjaar met de koning van Hongarije. De koningin kreeg de bijnaam ‘Sisi’, ze werd voornamelijk zo genoemd door haar familie. Elisabeth woonde in Oostenrijk, maar was ook veel te vinden in haar paleis nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het Paleis Sisi ligt op 30 minuten van de hoofdstad. Je kan een tour boeken door het paleis en die duurt rond de vier uur. Maak een wandeling door de paleistuinen, bekijk de kamers en luister naar haar bijzondere levensverhaal.

Middeleeuws dorp Szentendre

Wij raden alle toeristen aan om ook eens een bezoek te brengen aan het dorp Szentendre. Het dorpje ligt op een half uur rijden van Boedapest, maar je kan het dorp ook eenvoudig bereiken met de trein. Szentendre staat bekend om zijn middeleeuwse stijl en prachtige straatjes. Het is alsof je terug gaat in de tijd. Ontdek het unieke dorpje en vergeet vooral niet om je fototoestel mee te nemen. Hoewel er niet gek veel te doen is in Szentendre, kan je wel een prachtige stadswandeling maken. Het is wel mogelijk om een souvenirtje te kopen en een drankje te drinken op één van de terrasjes.

Balatonmeer

Het Balatonmeer is ook een Hongaarse toeristische trekpleister. Je kan tijdens een stedentrip in Boedapest ook een uitstapje maken naar het Balatonmeer. Het is niet zomaar een meer, maar het grootste zoetwatermeer van ons continent. De sfeervolle omgeving zorgt voor het echte vakantiegevoel. Geloof het of niet, maar het dorp nabij het Balatonmeer beschikt over een eigen luchthaven. Het Balatonmeer staat overigens ook bekend om zijn wijnboerderijen, aangezien het klimaat en de locatie perfect zijn voor wijnbouw.

Stedentour langs de Donau

Je kan ook een fantastische stedentour boeken als je eenmaal in Boedapest bent. Je maakt op één dag een trip langs drie prachtige steden nabij de Donau, namelijk Visegrád, Esztergom en Szentendre. Het leukste van alles is dat je de mooiste plekjes rondom de Donau kan bewonderen. Je brengt een bezoek aan de grootste kathedraal van het land en je maakt een wandeling door het middeleeuwse dorp Szentendre.