Een citytrip in Boedapest is natuurlijk altijd leuk. Je kan de bezienswaardigheden ontdekken en een prachtige stadswandeling maken. Echter zijn er ook genoeg toeristen die het liefste gaan winkelen. De shopliefhebbers komen in de Hongaarse hoofdstad tot hun trekken. Boedapest beschikt over enkele mooie winkelstraten en grote winkelcentra. In dit artikel vertellen wij meer over de winkelcentra in de Hongaarse hoofdstad.

Winkelen en shoppen in deze grote winkelcentra van Boedapest

Boedapest beschikt over meerdere grote winkelcentra, waaronder het WestEnd City Center. Geloof het of niet, maar dat is het grootste winkelcentrum van het centrale deel van ons continent. Dit is nog maar het begin, want je kan ook geweldig shoppen in het Duna Plaza, Lurdy, Árkád of één van de vele andere winkelcentra. Het is een hele belevenis, want je kan in vrijwel ieder winkelcentrum ook nog een bezoek brengen aan de foodcourt. De meeste winkelcentra zijn eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer of zelfs gewoon ter voet.

MOM Park winkelcentrum

Het MOM Park winkelcentrum is één van de grootste winkelcentra van de stad. Je kan één van de ruim 100 verschillende winkels binnenstappen of een hapje eten in één van de restaurants. Er zijn voornamelijk kledingwinkels te vinden in het MOM Park. Het winkelcentrum werd in 2001 geopend. Je kan het MOM Park op alle dagen van de week bezoeken. Het winkelcentrum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur. Alleen op zondag sluit het MOM Park al om 18:00 uur.

Bekende winkels in het MOM Park winkelcentrum zijn Michael Kors, United Colors of Benetton, Yves Rocher en de Douglas. Echter kom je ook veel winkels tegen die wij in ons eigen land niet kennen. Vergeet trouwens niet om een MOM Card aan te laten maken, want daarmee krijg je in bepaalde winkels nog extra korting.

Duna Plaza

Het Duna Plaza is een groot winkelcentrum met meer dan 120 winkels. Het winkelcentrum beschikt over allerlei bekende winkels, waaronder Promod, H&M en Sony. Je kan op zoek gaan naar een nieuwe outfit, een leuk cadeautje scoren of een hapje eten in één van de vele restaurants. Het Duna Plaza beschikt ook over een bioscoop, cafés en zelfs een fitnesscentrum. Wat je maar wilt, je kan het vinden in het Duna Plaza. Het winkelcentrum is gemakkelijk te bereiken met metrolijn M3. Duna Plaza is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur, maar op zondag sluit het winkelcentrum al om 19:00 uur.

Mammut

Het winkelcentrum Mammut opende zijn deuren in 1998 en staat nu bekend als een echte hotspot. Het winkelcentrum beschikt over een ruim assortiment aan de shopmogelijkheden, namelijk meer dan 300 winkels. Een groot voordeel is dat metrolijn M2 vrijwel voor de deur stopt. Je komt voornamelijk kleding en sportwinkels tegen op het winkelcentrum, maar ook unieke kleinere winkels.

Vanzelfsprekend ben je hier ook aan het juiste adres als je een hapje wilt eten. Het is een overdekt winkelcentrum, dus ook wanneer het slecht weer is kan je prima terecht in het Mammut winkelcentrum. Het Mammut winkelcentrum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur. Alleen op zondag sluit het winkelcentrum al om 18:00 uur.

Árkád

Het Árkád winkelcentrum is één van de nieuwste winkelcentra in de Hongaarse stad. Het is een groot winkelcentrum, want jij als bezoeker kan ruim 200 verschillende winkels bezoeken. Liefhebbers van grote merken zijn op de juiste plek, want je komt ketens tegen zoals Nike en Esprit. De Mediamarkt opende ook een vestiging in het Árkád winkelcentrum in Boedapest. Je kan ook terecht in één van de restaurants, waaronder Okay Pizza en Burger King. Je kan ook gewoon gezellig een drankje drinken in één van de cafés. Wij raden je ook aan om een bezoek te brengen aan Jono Yorgo voor een heerlijk desserts.

Het Árkád winkelcentrum in Boedapest is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur. Het winkelcentrum sluit op zaterdag om 19:00 uur en is op zondag gesloten. Je kan het Árkád winkelcentrum bereiken met metrolijn M2.

WestEnd City Center

Het populairste winkelcentrum van Boedapest is het WestEnd City Center. Het winkelcentrum beschikt over meer dan 400 verschillende winkels, waaronder modewinkels en speelgoedwinkels. Het WestEnd City Center is overdekt en is direct naast het Nyugati treinstation gelegen. Het winkelcentrum bestaat uit vier verdiepingen. Je kan ook een filmpje pakken in de enorme bioscoop, een drankje drinken op het dakterras of met kinderen naar de speelplaats gaan. Liefhebbers van zoetigheden raden wij aan om een bezoekje te brengen aan Reka’s Cupcake Factory.

Het WestEnd City Center kan je eenvoudig bereiken met tramlijn M3. Het winkelcentrum is op maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur. Op zondag kan het winkelcentrum bezoeken van 10:00 uur tot 18:00 uur. Het is echt een unieke ervaring om eens rondgewandeld te hebben in dit grootschalige shopwalhalla.

Wij wensen je veel winkel en shop plezier in Boedapest!