Boedapest is één van de hipste stedentrip bestemmingen van dit moment. De Hongaarse stad is een stuk moderner dan de meeste reizigers in eerste instantie denken. Als je eenmaal in Boedapest bent dan moet je beslist een kijkje gaan nemen in het New York Café aan de Erzsébet krt. Het is één van de meest bijzondere koffiehuizen van Europa. Je waant jezelf voor even in een paleis. De prachtige kroonluchters en het goudgekleurde interieur zorgen voor een geweldige sfeer. Drink een kopje koffie in het New York Café of kies voor een lunch of diner. Het koffiehuis is dan ook dagelijks geopend van 08:00 uur tot 24:00 uur.

Historie van het New York Café

Het New York Café in Boedapest werd geopend in 1894. Dankzij de eeuwenoude historie is het ook één van de bekendste koffiehuizen van Hongarije geworden. De lokale inwoners van Boedapest stappen hier vrijwel dagelijks naar binnen. Het leuke is dat ook alle lagen van de bevolking een kopje koffie komen drinken in het New York Café. Na de Tweede Wereldoorlog was het café verdwenen, maar de zaak keerde in 1954 weer terug. In 2006 werd het interieur van het koffiehuis aangepakt. Als je nu binnenloopt ga je ruim 100 jaar terug in de tijd en dat heeft wel zo zijn charme.

Populair onder locals én toeristen

Naast de lokale inwoners is het New York Café ook populair onder de toeristen. In het hoogseizoen kan het dan ook aardig druk worden. Je moet er rekening mee houden dat je niet gelijk kan plaatsnemen aan een tafeltje. Soms moet je een kwartiertje wachten tot er een tafel beschikbaar is. Echter is dat helemaal geen ramp, want je kan in de tussentijd genieten van het indrukwekkende interieur en alvast de menukaart bekijken.

Wat kost een kopje koffie?

Je vraagt jezelf natuurlijk af wat een kopje koffie kost in het New York Café in Boedapest. Het is één van de duurdere koffiehuizen van de stad. Je bent voor een kopje koffie rond de vijf euro kwijt. Een latte of een cappuccino is nog iets duurder. Wij raden je aan om er ook een stukje taart bij te nemen, dat kost ongeveer drie/vier euro. Geloof ons, de kwaliteit is ontzettend hoog.

Naast dit bijzondere koffiehuis heeft Boedapest ook beste ijssalons