Alvorens we met het vliegtuig vertrekken richting de hoofdstad van Hongarije loont het de moeite om eerst wat zaken op te zoeken. Men moet namelijk weten aan wat men zich kan verwachten gedurende een Boedapest citytrip. Hier formuleren we enkele Boedapest tips.

Veel wandelen

Zowat alle bezienswaardigheden liggen in de onmiddellijk omgeving van het centrum. Bij mooi weer is het aangenaam kuieren doorheen de straten. De stadswandelingen stellen je ook in staat om nieuwe, niet geplande zaken te ontdekken.

De gratis themawandelingen die dagelijks door lokale personen – veelal studenten – worden aangeboden raden we zeker aan. Echt gratis zijn deze wandelingen natuurlijk niet, want na afloop wordt altijd een bijdrage gevraagd. Dankzij deze themawandelingen leert men de stad uitvoerig kennen. Gedurende de eerste dagen van het stedenbezoek dergelijke wandeling plannen is handig. Nadien kan men dan op eigen tempo de zaken nogmaals gaan bezoeken.

Geen nood indien er sprake is van een beperkte tijd. Het openbaar vervoer is zeer gemakkelijk in gebruik. Echt groot zijn de afstanden nooit. Enkel en alleen de rit van een hotel gelegen buiten het centrum richting het stadscentrum kan enkele kilometers lang zijn.

Baden met bronwater

Het Széchenyibad is het oudste bad van de stad. Hier vindt men voornamelijk vaste klanten en nieuwsgierige toeristen. Het Gellertbad is ook een ietwat rustigere aanrader.Hoe dan ook: zo’n bezoek aan een bad hoort nu eenmaal bij een stedenbezoekje aan Boedapest. Zwemgerief dus zeker niet vergeten inpakken.

thermen

Ontbijten in de Central Market Hall

Het belang van een stevig ontbijt mag men niet onderschatten gedurende een stedentrip. Hotels bieden vaak buffetten aan en daar vindt men eigenlijk alles wat men nodig heeft. Toch raden we je aan om eens met een lege maag door de centrale markthal te wandelen. Heerlijke fruitbekers kan men er kopen voor een klein bedrag.

Genieten van het heerlijke Eten & Drinken

Boedapest eten

Een stedentrip is nog steeds een vakantie en uiteraard moet men ook genieten van het leven tijdens dergelijke momenten. Culinair genieten, plaatsnemen op een terrasje en kijk hoe de stad beweegt, … Het hoort er allemaal bij.

Geniet van lekker eten en drinken bij:

Aan het einde van de rit beslis je uiteraard zelf hoe de dagen worden gevuld tijdens een citytrip. De één bezoekt graag musea en de ander slentert dan weer graag doorheen de stad om de architecturale pracht te aanschouwen. Hoe dan ook: neem de Boedapest tips eens door op deze site en geniet met volle tegen van de stad!