De kans dat je een goedkoop vliegticket naar Boedapest hebt geboekt bij Ryanair is best groot indien je deze pagina bezoekt. Het feit is dat tickets er best goedkoop zijn en dat een citytrip dus niet veel hoeft te kosten. Natuurlijk altijd spijtig dat het stallen van een wagen gedurende uw verblijf bijna even duur is als het vliegticket. Met andere woorden: je wenst gratis te parkeren aan de luchthaven. In dit geval aan de luchthaven van Charleroi, ook wel Brussels South Charleroi Airport genaamd. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk af te zakken richting de luchthaven van Chaleroi.

Charleroi Airport Parking

Parkeren aan luchthaven Charleroi – de mogelijkheden

  • Laten voeren (door een familielid): er is iemand in staat om je te voeren tot aan de luchthaven en, indien mogelijk, ook om je te komen halen. Gemakkelijk voor de reiziger, maar er zijn ook enkele problemen: iemand vinden die tijd heeft – brandstof is ook niet gratis – bij vertraging zit de persoon nodeloos lang te wachten. Voor de rest wel gebruiksvriendelijk. Eventueel de bestuurder bedanken met een kleine attentie is altijd aangenaam.
  • Zelf rijden en gebruik maken van de officiële parking: het is mogelijk om de wagen achter te laten op de officiële parking vlakbij de luchthaven. Daar dit de officiële parking is betekent het ook dat de prijzen iets hoger liggen dan bij andere parkings. 1 dag is ongeveer 20 euro, 4 dagen voor 22 euro, en 8 dagen is het respectievelijk 34 euro. Indien je een reis boekt is de kans wel groot dat je wat korting krijgt. Hoe je het ook bekijkt: ’t is een ferm bedrag. Meer informatie omtrent de actuele tarieven kun je vinden op volgende site: Airport Charleroi Parking goedkoopste
  • Zelf rijden en gebruik maken van niet officiële parkings: in de buurt van de luchthaven van Charleroi bieden meerdere personen hun diensten aan. Telkens wordt het voertuig dan gedurende de periode van de reis ergens gestald (op een terrein of in een loods, binnen of buiten). Een pendelbus zal de reizigers voeren naar de luchthaven en na het geven van een seintje pikt de pendelbus je ook terug op. De prijzen liggen lager dan die bij de officiële parking. De prijs zal afhangen van onder andere volgende factoren: afstand tot aan de luchthaven, verzekering tegen schade, wagen staat binnen of buiten. We noemer er een paar op:

We raden je aan om er enkele te bekijken. Vergelijk de tarieven eens en lees ook goed de voorwaarden na. Sommigen beiden wel een verzekering aan, anderen dan weer niet.

  • Waardig alternatief: http://www.flibco.com/nl : dit alternatief wordt gepromoot op de luchthaven zelf. Het principe is simpel: een bus brengt ja van een vast punt naar de luchthaven tegen een zeer schappelijke prijs. Een bestuurder is misschien niet in staat om de reizigers te voeren naar Charleroi (voor West-Vlamingen is het bijvoorbeeld een aanzienlijke afstand), maar deze kan je wel voeren naar Gent en aldaar stap je op de bus richting Charleroi. Op de site kun je eens kijken voor tickets. Online reserveren is een pak goedkoper. Een ritje kost vaak amper 5 euro enkel.
  • Parkeren aan hotel: deze optie is eigenlijk niet van toepassing wanneer het om een citytrip gaat, maar wel geniaal idee wanneer het een reisje van meer dan 7 dagen betreft. Een hotelovernachting boeken bij een hotel dicht gelegen bij de luchthaven en daar dan gebruik maken van de parkeergelegenheid. Bij hotelketen Van der Valk is dit een gekend principe. Dus een nachtje boeken voor de dag van vertrek, genieten van het ontbijt, met de shuttle van het hotel richting de luchthaven en vertrekken op reis. De wagen mag dan tot 10 dagen na vertrek gratis op de parkeerplaats van het hotel blijven staan. Een wagen 10 dagen parkeren bij een parking kost een hoop, voor die prijs kun je dan even goed een overnachting boeken en gebruik maken van de services van het hotel (ontbijt, uitslapen, niet ver hoeven te rijden de dag van vertrek, geen zorgen maken over tijdige aankomst op de luchthaven).
  • Gratis? Indien je echter zoekt naar een gratis mogelijkheid om de wagen te stallen aan de luchthaven van Charleroi, dan zullen bovenstaande oplossingen niet volstaan. Het is mogelijk om de wagen in Charleroi gratis te stallen op de parkeerterreinen Place West, La Villette en Helios en eventueel kan dan gebruik worden gemaakt van openbaar vervoer om te pendelen naar de luchthaven. Ook kan de wagen in de nabijgelegen dorpen Ransart of Gosselies worden geparkeerd om vervolgens de weg te hervatten naar Brussels South Charleroi Airport. Natuurlijk dienen we wel op te merken dat foutparkeerders niet welkom zijn en dat deze mogelijkheid op eigen risico is. In het verleden werd door de politie meerdere campagnes gehouden om dit tafereel af te raden. Inbrekers munten het op wagens die werden achtergelaten door reizigers. De luchthaven raadt mensen af om te voet af te zakken naar de luchthaven. Qua verkeersveiligheid hebben ze een punt en – uiteraard – ook willen ze natuurlijk dat de reizigers gebruik maken van hun parkeergelegenheden. Parkeren aan de luchthaven van Charleroi, het is big business!

In dit opzicht is het misschien een betere optie om te opteren voor een (niet-)officiële parking. Het is een spijtige zaak dat er aan het vliegveld niet ergens een enorm groot terrein is alwaar wagens veilig kunnen worden gestald (of tegen een kleine vergoeding), maar de markt van betaalde parkings is er nu eenmaal omdat er veel vraag naar is. Gratis parkeren is mogelijk, maar wordt sterk afgeraden. Een familielid optrommelen en een souvenirtje ter attentie uit Boedapest meenemen kan natuurlijk ook.

U geniet zorgeloos van uw reis wanneer u uw auto parkeert bij Charleroi Airport Parking →

Charleroi Airport Parking