Bij het plannen van een stedentrip moet men bepaalde zaken regelen. In eerste instantie is het uiteraard interessant om te kijken wanneer je wenst af te zakken naar de Hongaarse hoofdstad (lees even de post betreffende de beste reistijd door). Na het regelen van de vliegtickets kan men beginnen met het zoeken van een hotel. In dit artikel zullen we je enkele tips aanreiken in verband met het zoeken naar een geschikt hotel in Boedapest.

Booking.com

Overaanbod

Een hotel vinden in Boedapest is helemaal niet moeilijk. Het is een toeristische stad en het aanbod is enorm. Alle grotere hotelketens hebben er wel een verblijfplaats. Denken we bijvoorbeeld maar aan het luxueuze Hilton, maar ook schappelijkere ketens zoals Ibis kan men er probleemloos vinden. Niet enkel hotels, maar ook appartementen zijn er gewild. Afhankelijk van het budget is het dan mogelijk om de zoektocht te starten. Voor elk budget is er wel wat wils. Een redelijke prijs is 50 euro per nacht, per persoon en dit inclusief ontbijt. Uiteraard kan het een pak duurder of goedkoper, maar dit uit zich dan meestal in de aangeboden service.

Boedapest hotels

Ligging

Gedurende een stedentrip in Boedapest is het de bedoeling om zaken te ontdekken. Veelal is de tijd beperkt tot 2 à 3 dagen en het goed indelen van de activiteiten is cruciaal om het beste uit de reis te halen. Hoeveel dagen je nodig hebt in Boedapest is helemaal afhankelijk van beschikbare tijd en wat je wil zien en doen.

Bij voorbaat is het dus verstandig om te opteren voor een hotel met een centrale ligging. Dit biedt enkele belangrijke voordelen. Enerzijds is het hotel vaak vlakbij en dan kan rap even worden binnen gesprongen om bijvoorbeeld andere kledij aan te trekken. Anderzijds spaart men ook een hoop tijd (en geld) uit door niet iedere keer afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Ook kan men ’s avonds dan genieten van een fikse wandeling, zonder dat men achteraf beroep moet doen op openbaar vervoer. Een hotel in het centrum van Boedapest boeken biedt dus enkele praktische voordelen.

Het is absoluut niet zo dat een ligging op enkele kilometers van het stadscentrum problematisch is. Interessant is dan om te kijken of in de onmiddellijk omgeving van het hotel ergens een metrohalte is. Binnen enkele minuten sporen jullie dan richting het centrum. In Boedapest kan men de meeste bezienswaardigheden vinden in de stadscentrum. Lekker slenteren door de straten van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Promoties

Op éénder welk moment van het jaar is het mogelijk om ergens te logeren aan een goedkopere prijs. Op vele sites van aanbieders staat dit duidelijk aangegeven. Zo is het mogelijk om in een iets luxueuzer hotel te vertoeven en dit voor een schappelijke prijs. Ook de bekendere site in verband met dagdeals plaatsen soms aanbiedingen online. Uiteraard is enige voorzichtigheid geboden. Niet alle zogenaamde ‘aanbiedingen’ zijn interessant. De beste manier om een goed hotel te boeken in Boedapest is door zelf even wat op te zoeken omtrent de ligging, de prijs en de bekendheid van het hotel. Op internet even recente recensies doornemen kan helpen bij het vormen van een objectieve mening.

Naast onze Top 10 beste hotels in Boedapest, neem ook onze ervaring van het Bo18 Hotel Superior eens door en wie weet vertoef je op een zeker moment wel in hetzelfde hotel. Een leuke uitvalsbasis (buiten het centrum) om Boedapest te bezoeken.