In het hart van Hongarije ligt de hoofdstad van het land, genaamd Boedapest. De stad kent een rijke geschiedenis en was het epicentrum voor belangrijke gebeurtenissen. Voor een belangrijke hoofdstad zoals Boedapest hoort ook een hoog aantal inwoners voor Europese standaards. In 2016 telde de stad ongeveer  1.759.000 inwoner. Verwachting is dat dit in 2017 zal gaan stijgen.

Het hoge aantal inwoners gaat ook gepaard met de grote van de stad. Zoals Trump zou zeggen “It’s huge”. Dat betekent echter wel dat de stad ook veel te bieden heeft. Dit maakt het ideaal voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van de Hongaarse cultuur. De bezienswaardigheden lopen flink uit, dat maakt het dat de stad voor ieder wat wils heeft.
Omdat de stad gelegd is op de heuvelachtige rechterover van de Donau, geeft dit ook de mogelijkheid om de stad vanuit een hoger perspectief te aanschouwen.

Fiets door de stad

De stad kent prachtige kerken, parlementsgebouwen en het landschap zelf is om van te genieten in de zomermaanden. Om alle hoeken van de stad te verkennen, is het slim om met de fiets de stad te verkennen. Aangezien de grote en heuvelachtige gebied van de stad worden vooral elektrische fietsen aangeraden. Deze fietsen zijn verkrijgbaar op forzafietsen.nl. Met de elektrische fietsen kom je met minder inspanning gemakkelijker bovenop de Várhegy en Gellértberg en kan je de mooiste foto’s van Boedepast maken.

Boedapest is ook de dat van de bruggen. Aangezien de Donau recht door het hart van de hoofdstad gaat, heeft de stad verschillende bruggen aangelegd om beide helften van de stad te kunnen verkennen. Bruggen zoals de Kettingbrug zijn van zichzelf al prachtige architectuurkunstwerken. Er zijn momenteel 11 bruggen die beide kanten van Boedapest met elkaar verbinden.

Boedapest is de ideale stad voor wie met de fiets alle hoeken van de stad wil verkennen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden voor zowel jong en oud. Er zijn genoeg kerken, bruggen en parlementsgebouwen om jouw verblijf onvergetelijk te maken. Tot slot kan je boven op de heuvels nog genieten van het prachtige uitzicht. Boedapest is daarmee zeker een aanrader.