Citytrip Boedapest

Je citytrip of weekend Boedapest goed voorbereiden & plannen

De leukste koffiehuisjes van Boedapest

Boedapest is een leuke stad om in te struinen. Je kan een wandeling maken langs enkele bezienswaardigheden of gewoon gaan shoppen in de drukke winkelstraten. Je kan ook tot rust komen aan de Donau of heerlijk dineren in één van de vele restaurants. Echter moet je de dag wel goed beginnen en dat kan het beste met een goed kopje koffie. Gelukkig kan je in het centrum van Boedapest allerlei leuke koffiehuisjes vinden. Het gaat om hippe koffiehuisjes en traditionele koffiehuizen. Bekijk hieronder welke koffiehuisjes wij aanraden:

Espresso Embassy

Het koffiehuis Espresso Embassy is te vinden aan de rany János utca, oftewel direct aan de Donau. Het koffiehuisje beschikt over een unieke inrichting en je hebt onwijs veel keuze uit verschillende soorten koffies. De inrichting van de Espresso Embassy doet al snel denken aan een bunker, maar dan wel sfeervol en gezellig. Je kan ook een koffie meenemen en deze nuttigen aan de Donau. Er worden ook broodjes geserveerd en de maaltijden zijn ook geschikt voor vegetariërs. Je kan ook koffiebonen aanschaffen bij de Espresso Embassy. Betalen is ook mogelijk met Visa en Mastercard.

9BAR

Als wij Tripadvisor moeten geloven dat is 9BAR de hotspot van Boedapest. Je kan hier allerlei soorten koffie en thee nuttigen. En dan hebben wij het nog niet eens over het geweldige assortiment aan broodjes en gebakjes gehad. Liefhebbers van taart zijn ook aan het juiste adres bij 9BAR. Het interieur is zeer uitnodigend en industrieel. Het is dan ook van de hipste koffiebarretjes in de Hongaarse stad. Je kan 9BAR vinden aan de Lazar utca.

Eco Café

Het Eco Café is ook zeker een aanrader. De koffiebar in de binnenstad van Boedapest legt de nadruk op biologische en fairtrade producten. Alles wat te koop is het Eco Café is organisch. De sfeer is erg fijn en rustig. Het is dan ook de ideale plek om even in alle rust een kopje koffie of thee te drinken. Wij raden ook de Chai Latte aan, met name op de wat koudere dagen. Het Eco Café is gevestigd aan de Andrássy út.

Budapest Baristas

In Boedapest kan je ook heerlijke koffie drinken in de Budapest Baristas koffiebar. De koffie is van een hoog niveau en je krijgt dan ook zeker waar voor je geld. Het vriendelijke personeel en de rustieke uitstraling van het koffiehuisje zorgen voor een aangename sfeer. Je kan in het koffiehuis Budapest Baristas ook terecht voor een overheerlijk ontbijt of een goede lunch. Er zijn meer dan voldoende tafels, dus er is altijd wel een mooi plekje. Budapest Baristas kan je vinden aan de Múzeum korút.

Fekete

Koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een verborgen pareltje kunnen terecht bij Feteke. Het kleine en schattige koffiehuisje is gevestigd op een unieke locatie. Je moet een binnentuin inlopen, want het koffiehuis staat tussen de huizen in. Het is even zoeken, maar daar krijg je wel veel voor terug. Het koffiehuisje Fekete heeft niet alleen geweldig goede koffie, je kan ook genieten van allerlei zoetigheden. Het adres van Feteke is Hungary Múzeum kurt 5.

Café Frei

Het vrolijkste koffiehuis is Café Frei in Boedapest. Dit kleurrijke café kent een bijzonder interieur met allemaal gekke dingetjes. Je moet denken aan een vogelkooi als lamp of een chaotisch behang. Desondanks is het wel een sfeervol koffiehuis. Het leukste aan Café Frei is dat jij een kopje koffie uit een bepaald werelddeel kan bestellen. Je moet dan denken aan een Japans of een Colombiaans kopje koffie. Overigens zijn er meerdere vestigingen van Café Frei te vinden in Boedapest, waaronder op de Váci Utca.

New York Café

Het bekendste en oudste koffiehuis van Boedapest is het New York Café. Het koffiehuis werd al een hele lange tijd geleden opgericht. Het interieur straalt luxe uit. Je kijkt je ogen uit, want het lijkt wel alsof je een film bent binnengelopen. De gouden kroonluchters zijn ook iconisch voor het koffiehuis. Het is echter wel één van de duurste koffiehuisjes van de stad, want een kopje koffie kost al snel meer dan vijf euro. Daarnaast is het een bekende bezienswaardigheid onder de toeristen, waardoor je soms wel even op een tafeltje moet wachten. Het New York Café kan je vinden aan de Erzsébet krt.

Secessio Café

Het Secessio Café beschikt over het meest kunstrijke decor van alle koffiehuizen in Boedapest. Het café kent namelijk een Art Nouveau stijl. De deuren, de kunstwerken en zelfs de meubels zijn in deze prachtige stijl. Het fijne is dat er voornamelijk lokale inwoners naar het Secessio Café komen, waardoor er nooit wachtrijen zijn. De prijzen zijn laag en het personeel is zeer vriendelijk. Je kan het Secessio Café bezoeken aan de Honvéd Utca.

De leukste restaurants van Boedapest

In Boedapest kan je vrij goedkoop overnachten en het ook het openbaar vervoer is erg betaalbaar. Datzelfde geldt ook voor dineren. Boedapest zit vol met leuke restaurants in alle prijscategorieën. Je kan dineren in een sterrenrestaurant, hippe restaurants en cafés. Het aanbod is heel ruim. Vergeet ook zeker niet om de lokale specialiteiten uit te proberen. Je kan op Tripadvisor eenvoudig de beste restaurants terugvinden of een restaurant bezoeken uit onze lijst:

Barack & Szilva

Het restaurant Barack & Szilva valt in het luxere segment en heeft veel te bieden. Wie van chique houdt is hier aan het juiste adres. Geniet van de beste Hongaarse wijn, prachtige en vooral lekkere gerechten en live muziek. De luxe inrichting en de wat chiquere gerechten zijn een belevenis op zichzelf. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht is 17,50 euro. Het is dus niet gek veel duurder dan de meeste andere restaurants in Boedapest.

Pesti Disznó

Het restaurant Pesti Disznó is een aanrader voor de echte vleesliefhebbers. Het restaurant is gespecialiseerd in varkensvleesgerechten. Pesti Disznó maakt uitsluitend gebruik van varkens die in vrijheid leven, wat de kwaliteit van het vlees ten goede zou moeten komen. Overigens staan er ook andere soorten gerechten op de menukaart, dus je kan ook als vegetariër prima dineren in het restaurant Pesti Disznó. De hoofdgerechten starten bij een bedrag van 8,50 euro en het duurste hoofdgerecht kost 20 euro.

M Restaurant

Het M Restaurant is gevestigd in de beroemde Joodse wijk van Boedapest. Het leuke is dat veel lokale inwoners hier ook regelmatig komen dineren en dat heeft zo zijn redenen. Het M Restaurant beschikt over een unieke inrichting, het is eigenlijk allemaal een beetje ouderwets. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer. De prijs van een hoofdgerecht ligt rond de 7 euro, dus dat is natuurlijk geen geld. Het M Restaurant is voornamelijk wat later op de avond heel druk. Je kan altijd even van te voren reserveren, zodat je zeker bent van een tafeltje.

Kőleves Vendéglő

Het restaurant Kőleves Vendéglő is te vinden in de gezellige Joodse wijk van Boedapest. Het is qua inrichting geen hotspot, maar het eten is van een erg hoog niveau. De sfeer is goed en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk. Het is ook zeker geen duur restaurant, want een hoofdgerecht kost rond de 10/12 euro. De voorgerechten en de nagerechten kosten ongeveer 5 euro. Natuurlijk zal de prijs verschillen per gerecht. Je kan in het Kőleves Vendéglő restaurant sowieso voor een goede prijs genieten van een geweldige maaltijd.

Most Bisztro

Het gezellige restaurantje Most Bisztro is niet geschikt voor de rustzoekers. Het is een wat hipper restaurant en de muziek staat over het algemeen behoorlijk hard. Desondanks kan je wel genieten van een unieke en kleurrijke inrichting. Het voelt soms een beetje als een woonkamer aan, waardoor het restaurant een huiselijke sfeer krijgt. De menukaart is ook bijzonder, want je hoeft hier geen lokale gerechten te verwachten. Het is een wereldkeuken, je kan dus allerlei soorten gerechten bestellen. Indiaans of Italiaans, het is mogelijk in het Most Bisztro restaurant in Boedapest. Een hoofdgerecht kost rond de 10 euro en je kan ook buiten dineren.

Lees ook:

10 beste hotels in Boedapest om te overnachten

De meeste vakantiegangers kiezen voor een stedentrip in de grote Europese steden, waaronder Berlijn, Parijs en Madrid. Je kan ook eens een wat onbekendere bestemming uitzoeken en een bezoek brengen aan het prachtige Boedapest. De stad heeft ontzettend veel te bieden. Je kan een kijkje nemen bij de Kettingbrug of je laten verrassen in één van de vele musea. Wij raden je ook aan om jezelf eens te laten verwennen in het Szenchenyi Baths, een bijzonder kuuroord.

Je moet natuurlijk ook overnachten en dat kan het beste in de onderstaande 10 hotels in Boedapest:

1. Bo33 Hotel

Het Bo33 Hotel is verreweg het meest populair onder de Belgische reizigers. Het hotel staat hoog aangeschreven en heeft vier sterren. Sinds 2015 is het één van de best beoordeelde hotels in de stad. De ruime kamers zijn modern en beschikken zelfs over een eigen koffiemachine. In de ochtenduren kan je aanschuiven aan het uitgebreide ontbijt. Geloof het of niet, maar je kan zelfs genieten van een chocoladefontein. Daarnaast kan op je dakterras genieten van een geweldig uitzicht over de stad en tot rust komen in de sauna. Het metrostation is eenvoudig bereikbaar en het centrum ligt op loopafstand van het Bo33 Hotel. Het moderne hotel is ook niet zo duur en dat is ook mooi meegenomen. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van een gratis stadswandeling met gids.

2. Roombach Hotel

Het Roombach Hotel is een begrip in Boedapest. Het hotel is gevestigd in het bruisende stadscentrum en zeer dichtbij het gezellige plein Deák Ferec tér. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand te bereiken, maar je kan ook altijd nog gebruik maken van de metro. Het moderne en frisse hotel beschikt over ruime hotelkamers en een geweldig ontbijtbuffet. De medewerkers van het Roombach Hotel staan jouw gehele verblijf voor je klaar. Daarnaast wandel je zo naar het uitgaansgebied van Boedapest. Het Roombach Hotel heeft drie sterren, maar staat dankzij de goede recensies van de gasten hoog aangeschreven.

3. Radisson Blue Beke Hotel

Het Radisson Blu Beke Hotel heeft vier sterren en dat is volledig terecht. Het is een chique en modern hotel dat onlangs nog een grote renovatie heeft ondergaan. Het gebouw is al meer dan 100 jaar oud en de details daarvan kan je nog altijd terugzien. Terwijl je naar de kamer loopt kom je diverse Hongaarse fresco’s tegen. Het ontbijt is wonderbaarlijk goed en vers. In de middaguren kan je voor een gebakje terecht in het Zsolnay Café. Het openbaar vervoer stopt bijna voor de deur, maar diverse bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Je moet beslist ook eens naar de Andrássy Street gaan, waar je geweldig kan shoppen. Naast het Radisson Blue Beke Hotel is overigens ook nog een goed Indonesisch restaurant te vinden.

4. Astoria Hotel

Het Astoria Hotel is misschien wel het bekendste hotel van de Hongaarse stad. Er overnachten ook veel Hongaarse toeristen in het hotel en dat heeft zo zijn redenen. Het historische pand is al een waar kunstwerkje en één van de highlights in de stad. Het Astoria Hotel heeft vier sterren en ligt vrijwel naast de Donau. De kamers staan bekend om hun klassieke inrichting. In het restaurant kan je genieten van de Hongaarse keuken. Je kan ook de hele dag door een kopje koffie drinken in het Astoria Café. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de stomerijservice.

5. Gellért Hotel

Het Gellért Hotel is één van de duurste hotels in Boedapest. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1918 en staat vooral bekend om zijn bekende Gellért Spa. Je kan na een lange dag in de stad dan ook goed tot rust komen in de Gellért Bad & Spa Budapest. Het leuke is dat de warmwaterbronnen direct zijn verbonden aan het hotel. Het hotel net buiten het centrum, maar het stadscentrum ligt op slechts tien minuten loopafstand. Het Gellért Hotel straalt luxe uit, mede door zijn restaurant met een prachtig uitzicht over de Hongaarse hoofdstad. Wij raden je aan om ook een bezoekje te brengen aan de Grote Markthal, wat op ongeveer 600 meter afstand van het hotel ligt.

6. Star City Hotel

Het Star City is zeker niet het mooiste hotel in Boedapest, maar het is wel één van de goedkoopste. Het budget hotel heeft zijn hoge waardering te danken aan de locatie. Star City ligt weliswaar net buiten het stadscentrum, het is wel de ultieme uitvalsbasis. Zeer dichtbij het hotel is het treinstation te vinden en daar stoppen ook de metro’s, trams en bussen. Je bent binnen no-time bij de bekende bezienswaardigheden. Daarnaast kan je in de buurt van het Star City hotel ook heerlijk dineren in één van de vele restaurants of een drankje drinken in de kroeg. Je krijgt naast jouw overnachting ook nog een eenvoudig ontbijt aangeboden.

7. Soho Boutique

In Boedapest kom je allerlei soorten hotels tegen, waaronder ook trendy hotels. Het Soho Boutique Hotel is een modern pareltje in de binnenstad. Het hotel is gevestigd aan de Erszébetboulevard. Je kan vanuit jouw hotelkamer genieten van een wonderbaarlijk mooi uitzicht over de Donau. Verschillende populaire bezienswaardigheden zijn op loopafstand bereikbaar, waaronder de Hongaarse Opera en het Nationaal Museum. De winkelstraten zijn ook eenvoudig bereikbaar. Je kan in de avonduren een drankje in drinken in de Soho Lounge of lekker ontspannen in jouw ruime hotelkamer. Boek jij een overnachting bij TUI, dan krijg je ook nog een gratis stadswandeling cadeau met een Nederlandstalige gids.

8. Royal Park Boutique

Het Royal Park Boutigue Hotel is een zeer bekende overnachtingsplek in de Hongaarse hoofdstad. Het fijne is dat het hotel zeer dichtbij het treinstation van Boedapest is te vinden. Treinreizigers hoeven hierdoor niet lang met hun spellen te sjouwen, wat wel zo fijn is. Het centrum is op enkele minuten loopafstand te bereiken. Het is een vrij luxe vier sterren hotel met veel mogelijkheden. Er worden ook excursies aangeboden aan de gasten. Iedere ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Het is zeker een aanrader om een overnachting te boeken in het Royal Park Boutique.

9. Marmara Hotel

Wie graag overnacht in het bruisende centrum van Boedapest kan een hotelkamer boeken in het Marmara Hotel. Het vier sterren hotel is betaalbaar en beschikt over een geweldige locatie. De ruime en stijlvolle hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien. In de lobby kan je in alle rust een drankje drinken en er staat elke ochtend een ontbijt voor de gasten klaar. Aangezien het Marmara Hotel is het stadscentrum is gevestigd, kan je eenvoudig een goed restaurant in de buurt vinden. Wij raden je wel aan om TripAdvisor bij de hand te pakken en op zoek te gaan naar de culinaire pareltjes van de stad. Je kan ook aan één van de medewerkers van het hotel om tips vragen.

10. Central Hotel 21

Het Central Hotel 21 is één van de kleinste en schattigste hotels van de stad. Je kan hier voor een klein bedrag al overnachten. Je krijgt veel terug voor je geld, want het moderne hotel is gevestigd in het stadscentrum. Het Central 21 Hotel beschikt over een prachtige binnenplaats waar je een drankje kan nuttigen. Het openbaar vervoer stopt bijna voor de deur van het hotel, wat natuurlijk wel zo handig is. Er zijn ook voldoende bezienswaardigheden lopend te bereiken, waardoor de Grote Markthal. Wij raden je ook aan om een kijkje te nemen in de Joodse wijk van Boedapest, waar het vooral in de avonduren erg gezellig is.

Sfeervol koffie drinken in New York Café in Boedapest

Boedapest is één van de hipste stedentrip bestemmingen van dit moment. De Hongaarse stad is een stuk moderner dan de meeste reizigers in eerste instantie denken. Als je eenmaal in Boedapest bent dan moet je beslist een kijkje gaan nemen in het New York Café aan de Erzsébet krt. Het is één van de meest bijzondere koffiehuizen van Europa. Je waant jezelf voor even in een paleis. De prachtige kroonluchters en het goudgekleurde interieur zorgen voor een geweldige sfeer. Drink een kopje koffie in het New York Café of kies voor een lunch of diner. Het koffiehuis is dan ook dagelijks geopend van 08:00 uur tot 24:00 uur.

Historie van het New York Café

Het New York Café in Boedapest werd geopend in 1894. Dankzij de eeuwenoude historie is het ook één van de bekendste koffiehuizen van Hongarije geworden. De lokale inwoners van Boedapest stappen hier vrijwel dagelijks naar binnen. Het leuke is dat ook alle lagen van de bevolking een kopje koffie komen drinken in het New York Café. Na de Tweede Wereldoorlog was het café verdwenen, maar de zaak keerde in 1954 weer terug. In 2006 werd het interieur van het koffiehuis aangepakt. Als je nu binnenloopt ga je ruim 100 jaar terug in de tijd en dat heeft wel zo zijn charme.

Populair onder locals én toeristen

Naast de lokale inwoners is het New York Café ook populair onder de toeristen. In het hoogseizoen kan het dan ook aardig druk worden. Je moet er rekening mee houden dat je niet gelijk kan plaatsnemen aan een tafeltje. Soms moet je een kwartiertje wachten tot er een tafel beschikbaar is. Echter is dat helemaal geen ramp, want je kan in de tussentijd genieten van het indrukwekkende interieur en alvast de menukaart bekijken.

Wat kost een kopje koffie?

Je vraagt jezelf natuurlijk af wat een kopje koffie kost in het New York Café in Boedapest. Het is één van de duurdere koffiehuizen van de stad. Je bent voor een kopje koffie rond de vijf euro kwijt. Een latte of een cappuccino is nog iets duurder. Wij raden je aan om er ook een stukje taart bij te nemen, dat kost ongeveer drie/vier euro. Geloof ons, de kwaliteit is ontzettend hoog.

Naast dit bijzondere koffiehuis heeft Boedapest ook beste ijssalons

De beste ijssalons in Boedapest

In Boedapest kan je overheerlijke lokale specialiteiten proberen, maar een ijsje brengt het vakantiegevoel pas echt naar boven. In de Hongaarse stad kom je slechts een handjevol ijssalons tegen. Gelukkig zijn de ijswinkels wel van een hoge kwaliteit.

Wij hebben hieronder de beste ijssalons in Boedapest voor jullie genoteerd:

Gelarto Rosa (Szent István tér 3)

Als je in de buurt bent van de prachtige St. Stefanusbasiliek dan moet je beslist een ijsje gaan eten bij Gelarto Rosa. De ijssalon is één van de hotspots van Boedapest. Je kan hier namelijk allerlei unieke smaken uitproberen, die je hoogstwaarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Vooral het lavendelijsje met witte chocoladestukjes is een aanrader. Je kan zelfs een ijsje nuttigen gemaakt van rozenblaadjes. De ijsjes zien er ook nog eens prachtig uit. Naast de geweldige locatie kan je hier dus ook wonderbaarlijk lekker ijs eten.

Mamo Gelato (Raday utca 24)

Mamo Gelato is een Italiaanse ijssalon en het zal je ook niet verbazen dat al het ijs uit de handen van echte Italianen komt. De ijssalon is gevestigd in het centrum van Boedapest en tot laat in de avond geopend. Je kan direct na het diner een ijsje halen of gewoon in de middaguren terwijl je aan het shoppen bent. De lokale inwoners van de stad zijn er van overtuigd, het is de beste ijssalon van Boedapest. Diverse klassieke en nieuwe smaken kan je hier nuttigen. Er worden ook regelmatig bijzonder smaken verkocht. Een van de grootste pluspunten is dat Mamo Gelato uitsluitend gebruik maakt van de beste melk en crème.

Daubner Cukrászda (Szépvolgyi út 50)

De ijssalon Daubner Cukrászda verkoopt ijs van de hoogste kwaliteit. Het is niet alleen een ijswinkel, want het is ook een bakkerij. Je kan hier naast ijs ook nog allerlei andere leuke hapjes kopen, zoals appelstrudel, taart en cake. Wat Daubner Cukrászda uniek maakt is dat ook ijs verkoopt dat laag is in calorieën. Daubner Cukrászda was lange tijd gevestigd in het stadscentrum, maar tegenwoordig is de winkel buiten de stad te vinden. Je moet er even voor reizen, maar je krijgt er wel overheerlijk ijs voor terug.

Nog steeds trek na een ijsje? Lees in dit bericht waar je lekker kan eten in Boedapest.

4 hotspots om heerlijk te eten en drinken in Boedapest

Steeds vaker kiezen vakantiegangers voor een wat minder voor de hand liggende bestemming. De Hongaarse hoofdstad Boedapest is één van de populairste citytrtripbestemmingen in Europa geworden. De moderne stad beschikt over tal van indrukwekkende bezienswaardigheden en musea. Een bijkomend voordeel is dat Boedapest betaalbaar is. Je kan er voor weinig geld dan ook heerlijk uit eten.

Wij hebben enkele hotspots van trendy eetgelegenheden in Boedapest voor je op een rijtje gezet:

Vicky Barcelona

Het restaurantje Vicky Barcelona zit op een leuke locatie. Het restaurant is namelijk een beetje verstopt in een zijstraatje en daardoor ook wat minder toeristisch. Zoals je al kan raden gaat het om de Spaanse keuken. Je kan hier heerlijk genieten van allerlei tapas en de beste Spaanse wijn. In de late uurtjes kan hier ook nog terecht voor een drankje en een dansje. Vicky Barcelona staat ook bekend om zijn live optredens, wat echt een leuke ervaring is. Overigens kan je ook een cocktail bestellen, wat dat is een specialiteit van het restaurant. Vicky Barcelona staat hoog aangeschreven op Tripadvisor en dat heeft natuurlijk een reden.

Hummus Bar

De Hummus Bar is een onwijs leuke keten die je vrijwel overal in de stad tegenkomt. Het is een zeer betaalbare optie. Je kan al een hele hummus schotel bestellen voor 19,90 euro. De pitabroodjes gevuld met falafel kosten nog geen tien euro. Je kan ook salades, speciale soepen en andere gerechten bestellen. Er heerst altijd een gezellige sfeer bij de Hummus Bar en dat is ook belangrijk. Vergeet trouwens niet om de huisgemaakte limonade te bestellen, want die je moet je echt een keer geprobeerd hebben.

Most Bisztró

Most Bisztró is een echte aanrader voor alle vakantiegangers in Boedapest. Het is een hip restaurant dat ook zeker goed in de smaak valt bij de lokale inwoners. De locatie is prachtig en het menu ziet er bijzonder aantrekkelijk uit. Je kan er lokale gerechten nuttigen, maar ook internationale gerechten. Je moet dan denken aan de Aziatische, Amerikaanse en de Italiaanse keuken. Het fijne is dat je hier ook prima met grote groepen terecht kan, aangezien er voor iedereen wel iets lekkers op de menukaart staat.

Café Csiga

Het Café Csiga is een unieke hotspot in het centrum van Boedapest. Het kunstrijke interieur komt een beetje chaotisch over, maar de sfeer is geweldig. Je kan bestellen van het standaard menu of het speciale wekelijkse menu. Wij raden je aan om de enorme hamburger te bestellen met patatjes, die is echt uitzonderlijk goed. De limonade is huisgemaakt en ook zeker aan te raden. Het is overigens ook een geschikt restaurant voor vegetariërs.

Nog trek in een ijsje? Lees hier waar de beste ijssalons in Boedapest zijn.

Fietsen door Boedapest

In het hart van Hongarije ligt de hoofdstad van het land, genaamd Boedapest. De stad kent een rijke geschiedenis en was het epicentrum voor belangrijke gebeurtenissen. Voor een belangrijke hoofdstad zoals Boedapest hoort ook een hoog aantal inwoners voor Europese standaards. In 2016 telde de stad ongeveer  1.759.000 inwoner. Verwachting is dat dit in 2017 zal gaan stijgen.

Het hoge aantal inwoners gaat ook gepaard met de grote van de stad. Zoals Trump zou zeggen “It’s huge”. Dat betekent echter wel dat de stad ook veel te bieden heeft. Dit maakt het ideaal voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van de Hongaarse cultuur. De bezienswaardigheden lopen flink uit, dat maakt het dat de stad voor ieder wat wils heeft.
Omdat de stad gelegd is op de heuvelachtige rechterover van de Donau, geeft dit ook de mogelijkheid om de stad vanuit een hoger perspectief te aanschouwen.

Fiets door de stad

De stad kent prachtige kerken, parlementsgebouwen en het landschap zelf is om van te genieten in de zomermaanden. Om alle hoeken van de stad te verkennen, is het slim om met de fiets de stad te verkennen. Aangezien de grote en heuvelachtige gebied van de stad worden vooral elektrische fietsen aangeraden. Deze fietsen zijn verkrijgbaar op forzafietsen.nl. Met de elektrische fietsen kom je met minder inspanning gemakkelijker bovenop de Várhegy en Gellértberg en kan je de mooiste foto’s van Boedepast maken.

Boedapest is ook de dat van de bruggen. Aangezien de Donau recht door het hart van de hoofdstad gaat, heeft de stad verschillende bruggen aangelegd om beide helften van de stad te kunnen verkennen. Bruggen zoals de Kettingbrug zijn van zichzelf al prachtige architectuurkunstwerken. Er zijn momenteel 11 bruggen die beide kanten van Boedapest met elkaar verbinden.

Boedapest is de ideale stad voor wie met de fiets alle hoeken van de stad wil verkennen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden voor zowel jong en oud. Er zijn genoeg kerken, bruggen en parlementsgebouwen om jouw verblijf onvergetelijk te maken. Tot slot kan je boven op de heuvels nog genieten van het prachtige uitzicht. Boedapest is daarmee zeker een aanrader.

Boedapest ontdekken: top 3 bezienswaardigheden

Wil je Boedapest ontdekken? Dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Deze sfeervolle stad heeft prachtige bouwwerken, waarvan er veel op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Het team van Lastminute-Citytrip.be heeft een top 3 van de belangrijkste bezienswaardigheden voor je samengesteld.

 

Burcht van Boedapest

Boedapest bestaat eigenlijk nog maar sinds 1800. Hiervoor scheidde de rivier de Donau, de stad ‘Boeda’ met de stad aan de andere kant van de rivier, ‘Pest’. Sinds de achttiende eeuw zijn de twee steden samengetrokken tot een stad. De burcht van Boeda, Budavári, ligt in het heuvelachtige gebied van Boedapest. De burcht is hét symbool van de stad en het is een absolute aanrader om hier een bezoekje aan te brengen. In de burcht kun je het oude kasteelcomplex Budavári Palota bewonderen. Verder vind je hier ook de Hongaarse Nationale Galerie, het Nationale Széchenyi-bibliotheek en het historisch museum van Boedapest. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de burchtwijk, met het Sándorpaleis, het Paradeplein, het burchttheater, het militair museum en de Matthiaskerk.

De Grote Boulevard Andrássy út

De Grote Boulevard, ofwel de Andrássy út, verbindt het Elisabethplein en het Heldenplein met elkaar. De boulevard heeft een lengte van 3,5 kilometer. Aan de boulevard staan het Hongaarse operagebouw en het Drechsler paleis. Aan het einde van de boulevard ligt het Heldenplein. Het is zeker de moeite waard om dit plein eens te bewonderen. Hier staat het Millennium-monument, dat er is geplaatst ter ere van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Op het moment zijn de nationale symbolen ‘de aartsengel Gabriël en de Stefanskroon’ geplaatst. Net voorbij het monument staan twee zuilengalerijen met standbeelden van beroemde Hongaren uit de geschiedenis. Achter het plein ligt het stadspark ‘Városliget’, waar je heerlijk kunt relaxen.

Het Parlementsgebouw aan de Douna

Het Hongaarse Parlementsgebouw is één van de symbolen van Boedapest. Het is een van de meest indrukwekkendste bouwwerken ter wereld. Het gebouw is in gotische stijl gebouwd en is erg groot. Het Parlement wordt zeer goed bewaakt en je kunt er alleen komen als je een rondleiding boekt. Tijdens een rondleiding kun je onder meer de prachtige versierde trap en koepel te bewonderen.

Bekijk ook: Het overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest

BONUS : Populaire activiteiten in Boedapest

trein Boedapest

Van Amsterdam naar Boedapest met de trein en terug

Reizen met de trein geeft altijd een dromerig gevoel. Zittend in je stoel, een boek op schoot terwijl je het landschap aan je voorbij ziet glijden, op weg naar de een of andere mooie bestemming, er is niets fijners. In Europa kan je voor een vrij goede prijs een interrail ticket kopen, waarmee je voor bepaalde tijd iedere trein in Europa kan pakken. Een mooie cirkel om met de trein te maken is van Amsterdam naar Boedapest en weer terug. De hoogtepunten van deze rit en voorgestelde route lees je hier.

Trein Boedapest

Amsterdam

Begin je reis met een dagje Amsterdam. Er zijn zoveel meer dingen te doen in Amsterdam dan men aanvankelijk altijd denkt. Met een goede reisgids voor Amsterdam kan je alle onontdekte pareltjes van onze hoofdstad ontdekken. Hier zijn zelfs de beste gratis attracties te vinden voor diegenen die op een budget reizen.

München

Van Amsterdam pak je de eerste trein naar München. De hoofdstad van Bavaria zit vol met activiteiten. Er zijn talloze oude gebouwen om te bezoeken, zoals de iconische Frauenkirche of het nabijgelegen Neues Rathaus. De stad telt ook ontelbare musea voor zo’n beetje iedere interesse. Daarnaast kan je ook een indrukwekkende dagtrip maken naar het sprookjesachtige Neuschwanstein kasteel en de omliggende natuur. In oktober is het hier natuurlijk feest vanwege Oktoberfest.

Wenen

Wenen is tijdens deze trip zeker een stop waard. De stad diende als thuishaven voor verschillende beroemdheden zoals Mozart en prinses Sisi. Het kasteel waar Sisi woonde is zeker een bezoek waard, evenals de omliggende tuinen. Voor de chocolade liefhebbers onder ons moet je gewoon een stop maken bij hotel Sacher voor de wereldberoemde chocoladetaart. Een echte Weense opera is ook absoluut onmisbaar, kaartjes zijn vaak goedkoop last minute te verkrijgen.

Boedapest

Van Wenen is het een niet lange treinreis naar Boedapest. Natuurlijk kan je alles wat er te doen is in Boedapest en de Donau hier op de website te lezen. Neem de tijd om de imposante skyline te ontdekken!

Krakow

Vanaf Boedapest maken we een cirkel om terug naar Amsterdam te gaan. Op de terugweg is het natuurlijk geweldig om even in Krakow te stoppen. Krakow staat bekend als een van de meest culturele steden van Europa. Een aantal jaar geleden werd de stad dan ook uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Geen verrassing dat hier genoeg te doen is. Het is tevens een van de weinige ongeschonden plekken in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor je hier voldoende bijzondere, oude architectuur kan vinden.

Praag

Van Krakow naar Praag, beter kan je je reis bijna niet maken. Struin over de Charles Bridge en geniet van alle kunstenaars en straatartiesten. Breng een bezoek aan Kafka’s woning en het paleis op de top van de berg. De beroemde astrologische klok op het oude plein is natuurlijk een must-see. Voor de feestgangers onder ons is er Karlovy Láznē, die zegt de grootste club van Europa te zijn. De Vietnamese markt Sapa is ook zeker de moeite waard.

Berlijn

Berlijn staat niet voor niets bekend als een van de meest culturele en actieve steden ter wereld. Hier is voor ieder wat wils. Natuurlijk kan de geschiedenis verslaafde hier helemaal zijn hart op doen. Een goede insider tip is om bus 100 te pakken naar Alexanderplatz. De bus brengt je langs alle Berlijner hoogtepunten. Op zondag is het Mauerpark de place to be, en wordt het park gevuld met muziek en kunst. Voor de foodies onder ons is Mehringdamm een echte aanrader, hier vind je het lekkerste, beste en goedkoopste eten van Berlijn.

cyprus

Last minute Cyprus

Last minute reizen hebben meerdere voordelen. Eén van de meest logische is de vaak lage prijs. Een ander voordeel is dat u op deze manier een vakantielocatie vindt waar u in eerste instantie helemaal niet aan had gedacht. Neem bijvoorbeeld een vakantie naar Cyprus. Het is één van de mooiste, unieke en authentieke vakantielocaties van Europa maar veel mensen realiseren zich dit niet. Daarom raden wij ook iedereen aan om dit eiland eens te bezoeken. Een last minute reis naar Cyprus is iets waar je in ieder geval geen spijt van zult krijgen.

Voordelen last minute reis

Een last minute reis naar Cyprus, of welk vakantieland dan ook, brengt meerdere voordelen met zich mee. Eerder noemden we al de doorgaans doorslaggevende reden: de lage prijs. Vakanties die als het ware ‘op de valreep’ worden geboekt kosten meestal minder geld. Daarnaast zorgt het ook voor wat meer spanning. Bij het boeken van een last minute reis naar bijvoorbeeld Cyprus weet u namelijk niet precies wat je te wachten staat. Ten slotte hoef je bij een last minute vakantie een stuk minder te regelen. Wij regelen namelijk alles.

Cyprus: onontdekt, uniek en rustig

Eerder zeiden we al dat Cyprus naar onze mening een van de beste vakantielocaties van heel Europa is. Waarom? Nou, hier zijn meerdere redenen voor. Ten eerste is Cyprus nog relatief onontdekt, vooral als het land wordt vergeleken met toeristische landen zoals Griekenland of Spanje. Ten tweede is het eiland op gebied van flora en fauna erg veelzijdig. Bovendien is de bevolking gastvrij en erg kalm. Het is duidelijk dat iedereen op Cyprus van het leven geniet.

Last minute naar Cyprus: wij regelen alles voor u

Wij zijn al jarenlang actief op gebied van het ‘samenstellen’ van vakanties naar Cyprus. Door de jaren heen hebben wij goede contacten opgebouwd in Cyprus en weten we precies hoe we jouw wensen werkelijkheid kunnen maken, ook als je op de valreep een vakantie naar Cyprus wilt. Wij gaan met je in overleg om te achterhalen wat je wensen zijn. Vervolgens regelen wij de vakantie van A tot en met Z.

Verschillende soorten vakanties

Op Cyprus is meer dan genoeg te doen. Ongeacht of je nu een actieve sportvakantie wilt, cultuur wilt snuiven of wilt luieren op het strand, het kan allemaal. Daarnaast hebben wij diverse aanbiedingen, onder andere voor een zogenaamde fly drive vakantie, een last minute (inclusief verblijf in de culturele hoofdstad van Europa 2017, Paphos!) of een wandelvakantie op Cyprus

Pagina 1 van 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Secured By miniOrange